Inschrijven bij een uitzendbureau: hoe werkt dat?

Inschrijven bij een uitzendbureau

Naast het afstruinen van vacaturesites kun je je als werkzoekende ook inschrijven bij een uitzendbureau. Een uitzendbureau kijkt samen met jou naar welk werk bij je past en stelt je voor aan interessante werkgevers. Inschrijven is gratis, dus waar wacht je nog op?

Wat doet een uitzendbureau?

Inschrijven bij een uitzendbureau

Een uitzendbureau bemiddelt tussen werkgever en werkzoekende. Werkgevers kloppen o.a. bij een uitzendbureau aan wanneer zij een openstaande vacature hebben of wanneer ze op zoek zijn naar tijdelijk personeel.

Het werk dat een uitzendbureau beschikbaar heeft vind je meestal op hun website, maar er zijn ook vacatures waarbij het uitzendbureau zelf op zoek gaat naar de juiste kandidaat. Hier kom je dus alleen voor in aanmerking als je ingeschreven staat.

Je kunt je bij meerdere uitzendbureaus tegelijkertijd inschrijven. Ben je actief op zoek naar een baan? Kies dan 3 tot 5 uitzendbureaus uit. Ben je alleen aan het rondkijken? Schrijf je dan bij 1 of 2 bureaus in die zich specifiek richten op jouw vakgebied of sector.

Welk uitzendbureau past bij mij?

Er zijn heel wat uitzendbureaus in Nederland. Variërend van heel groot tot heel klein en specifiek. De meeste bekende zijn Randstad, Unique en Start People. Ook zijn er uitzendbureaus die zich op een speciale doelgroep richten zoals studenten of 50-plussers.

Ga eens langs bij verschillende uitzendbureaus in jouw woonplaats of regio om te kijken welk uitzendbureau goed bij je past. Zo kun je de sfeer proeven en direct kijken welke banen er beschikbaar zijn. Neem je cv mee, zodat je deze bij een klik direct kunt achterlaten.

Liever direct inschrijven bij een uitzendbureau? Lees dan hieronder verder.

Lees ook:
Zó schrijf je een persoonlijk profiel voor op je cv

Inschrijven bij een uitzendbureau

Bij de meeste uitzendbureaus kun je je ook online inschrijven. Je maakt dan een account aan waaraan je contactgegevens en je cv gekoppeld zijn. Bij een geschikte baan wordt er contact opgenomen door een intercedent. Ook kun je met een account direct reageren op online geplaatste vacatures.

Het vinden van een passende baan kost dus ook via het uitzendbureau een flinke tijdsinvestering. Bijkomend voordeel is wel dat je hulp krijgt van een intercedent. Zo kun je het uitzendbureau ook om sollicitatie en cv tips vragen. Plus, het uitzendbureau heeft een groot netwerk.

Goed om te weten: Uitzendbureaus leggen je cv nooit voor aan een werkgever zonder eerst met jou te overleggen. Het is belangrijk dat jij de baan leuk vindt en gemotiveerd bent om voor een werkgever aan de slag te gaan.

Heb je na je inschrijving bij een uitzendbureau na een aantal weken nog geen reactie ontvangen? Pak dan de telefoon of stel een e-mail op om te informeren naar je inschrijving en/of er op dit moment passende banen beschikbaar zijn.

Blijf altijd zelf initiatief nemen. Daarmee bereik je het snelst jouw doel: het vinden van een leuke, nieuwe baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *