Cv voorbeeld technisch tekenaar

Cv voorbeeld technisch tekenaar

Je wilt solliciteren op een vacature voor technisch tekenaar. Om de baan te krijgen moet je de recruiter ervan overtuigen dat jij degene bent met de beste competenties en vaardigheden. Hoe blijf je de concurrentie voor? Hoe laat jij zien dat je de juiste kennis, vaardigheden en ervaring hebt om deze baan goed in te vullen? Ons cv voorbeeld technisch tekenaar helpt je op weg.

Cv voorbeeld technisch tekenaar

Het beroep

Een technisch tekenaar houdt zich bezig met het maken van technische tekeningen die bijvoorbeeld worden gebruikt in de woningbouw of botenbouw. Als technisch tekenaar ga jij aan de slag met het werk van de architect en denk je mee over bouw- en woonconstructies. Je tekent onder andere kleinschalige constructies binnen een gebouw uit. Vroeger gebeurde dit werk aan de tekentafel, tegenwoordig werkt een technisch tekenaar vooral op de computer. 

Welke kwaliteiten moet je hebben als technisch tekenaar?

Hoewel het misschien lijkt alsof een technisch tekenaar alleen werkt, is het juist erg belangrijk om in teamverband te kunnen werken. Je werkt namelijk samen met andere tekenaars en je moet goed contact houden met opdrachtgevers. Daarnaast zijn er ook andere kwaliteiten die van pas komen bij een baan als technisch tekenaar: 

 • Oog voor detail
 • Kennis van tekensoftware
 • Verantwoordelijkheid
 • Zelfstandigheid
 • Motivatie
 • Kunnen werken in een team

De eigenschappen die je moet hebben als technisch tekenaar noemen we ook wel competenties.  Op het cv voorbeeld technisch tekenaar kun je zien hoe je deze competenties vermeldt op je cv.

Zelf je cv maken?

Een cv opstellen als technisch tekenaar

Als je bezig gaat met het opstellen van je cv als technisch tekenaar zorg er dan voor dat de volgende zaken erin staan:

 • Welke opleidingen heb je gevolgd?
 • Welke ervaring heb je als technisch tekenaar opgedaan?
 • Wat zijn je competenties?

Bovendien is het slim om je cv wat van je eigen persoonlijkheid mee te geven door één of twee zinnen over jezelf toe te voegen. Schrijf bijvoorbeeld ‘Ik vind het geweldig om het idee van een opdrachtgever tot leven te laten komen met mijn tekeningen‘.

Het kan natuurlijk zijn dat je even niet weet wat je moet opschrijven bij het kopje werkervaring op je cv, omdat je bijvoorbeeld nog helemaal geen ervaring hebt als je net van school af komt. Dat betekent niet dat je niet kunt solliciteren. Je kunt in dat geval een competentie cv opstellen.

Cv voorbeeld

Je weet nu wat je in je cv als technisch tekenaar kunt zetten. Als je nu het cv voorbeeld technisch tekenaar download kun je met behulp daarvan je eigen cv opstellen. Kopieer het voorbeeld cv niet letterlijk, gebruik het liever ter inspiratie. 

technisch tekenaar cv

Hier kun je meer tips vinden over het opstellen van een cv:

Zelf je cv maken?

Sollicitatietips

Tot slot nog wat handige tips die je kunt toepassen als je solliciteert naar een baan als technisch tekenaar:

 • Je cv werkt als een visitekaartje, het is het eerste wat mensen van je zien. Zorg er dus voor dat je een goede eerste indruk maakt door een net cv in te leveren zonder vlekken, vouwen en spelfouten. 
 • Als je klaar bent met het maken van je cv lees alles dan nog een keer, of misschien zelfs twee of drie keer, goed door. Zitten er echt geen spel- of typefouten meer in? Je kunt je cv ook altijd nog laten nakijken door iemand anders. 
 • Zorg er ook voor dat je cv niet te lang wordt. De recruiter moet in één oogopslag kunnen zien met wie hij of zij te maken heeft. 

Wil je nog een stapje verder gaan? Dan is het vooraf bellen een slimme zet. Je stelt dan telefonisch enkele vragen over de baan aan de contactpersoon die bij de vacature vermeld staat. Op die manier zorg je ervoor dat de recruiter je naam al een keer eerder heeft gehoord en kun je een goede eerste indruk achterlaten. Grote kans dat je cv bovenop de stapel belandt als je al een keer telefonisch contact hebt gehad. 

Tip
Net als met het cv geldt ook bij het telefoongesprek: hou het kort en krachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *