Cv voorbeeld orthopedagoog – Gratis downloaden

Cv voorbeeld orthopedagoog

Je hebt een mooie vacature gevonden voor een baan als orthopedagoog en je wilt graag op deze baan solliciteren. Hoe zorg je er nou voor dat je wordt uitgenodigd op gesprek? Het eerste waar je dan aan moet denken, is het opstellen van een goed cv. Een goed cv ligt aan de basis van een succesvolle sollicitatie, maar wat is juiste manier om een cv op te stellen? We helpen je met het cv voorbeeld voor de orthopedagoog.

Cv voorbeeld orthopedagoog

Wat doet een orthopedagoog precies?

Als de opvoeding of de ontwikkeling van een kind niet verloopt zoals dat zou moeten, komt de orthopedagoog in beeld. Je begeleid kinderen en hun ouders als er problemen zijn. Dat kunnen heftige problemen zijn zoals verwaarlozing, mishandeling en misbruik, maar ook leerproblemen. Het is aan jou als orthopedagoog om de situatie in te schatten en te verbeteren door een plan op te stellen. In het plan worden het kind, de ouders en meestal ook leerkrachten betrokken. Daarnaast houd je je bezig met het onderzoek naar de sociale ontwikkeling en de intelligentie van kinderen. 

Zelf je cv maken?

Welke competenties moet je hebben als orthopedagoog

Als orthopedagoog kom je vaak in niet normale gezinssituaties terecht. Zo kunnen kinderen zich bijvoorbeeld afsluiten en kunnen de emoties bij ouders soms heel hoog oplopen. Als orthopedagoog moet je hier mee om kunnen gaan. Een belangrijke eigenschap (competentie) die een orthopedagoog moet hebben is daarom stressbestendigheid. Maar dat is niet het enige wat je in je moet hebben om je vak goed uit te oefenen. Deze competenties kun je ook op je orthopedagoog cv zetten:

  • Goed kunnen luisteren
  • Communicatief vaardig
  • Geduldig 
  • Doelgericht
  • Doorzetter

Misschien kun je zelf nog punten bedenken waarin jij uitblinkt. Zet die er dan vooral bij op je cv. Let er wel op dat het document overzichtelijk blijft.

Een cv opstellen als orthopedagoog

Je cv is het eerste wat de recruiter van jou onder ogen krijgt. Die recruiter moet snel de belangrijkste punten van je orthopedagoog cv kunnen zien. De volgende onderdelen mogen daarom in ieder geval nooit ontbreken: 

  • Welke opleidingen heb je gevolgd
  • Welke ervaring heb je als orthopedagoog
  • Wat zijn je competenties

Het kan natuurlijk zo zijn dat je nog niet veel ervaring hebt opgedaan als orthopedagoog. Dat is op zich geen reden om niet te solliciteren. Je kunt dan namelijk een competentie cv opstellen. Hoe je dat doet lees je hier.

Het is ook aan te raden om in het cv een beetje van je eigen persoonlijkheid te laten zien. Dat kan door er een profielschets in te verwerken. Hier lees je meer over hoe je jezelf kunt presenteren: Profielvoorbeelden voor je cv 

Tip: sta je geregistreerd als NVO basis orthopedagoog? Of als orthopedagoog generalist? Vermeld dit dan ook op je cv. Werkgevers vinden deze informatie erg belangrijk.

Cv voorbeeld orthopedagoog

Nu je weet wat er in je cv moet komen te staan is het tijd om aan de slag te gaan en je eigen cv op te stellen. Om je een handje te helpen hebben wij een voorbeeld cv voor je gemaakt. Je kunt het cv voorbeeld orthopedagoog downloaden en gebruiken als voorbeeld voor je eigen cv. Neem het voorbeeld cv niet één op één over maar gebruik het ter inspiratie. 

Zelf cv maken

orthopedagoog 1
orthopedagoog 2
orthopedagoog 3
orthopedagoog 4
orthopedagoog 5
orthopedagoog 6

Zelf cv maken

orthopedagoog 7
orthopedagoog 8
orthopedagoog 9
orthopedagoog 10
orthopedagoog 11
orthopedagoog 12

Zelf cv maken

Hier kun je meer tips vinden over het opstellen van een cv:

Sollicitatietips

Tot slot geven we je nog even wat tips mee voor je sollicitatie.

Houd het kort. Een goed cv neemt niet meer dan 2 A4’tjes in beslag. Als je heel veel werkervaring hebt, kijk je naar welke werkervaring het meest relevant is voor de baan. Hetzelfde doe je bij je opleidingen en cursussen. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. 

Lever je cv in als .pdf bestand als je hem per mail moet versturen. Zo voorkom je dat de layout van jouw mooi opgemaakte cv verspringt als de recruiter het bestand opent. Mailen doe je uiteraard vanaf een professioneel e-mailadres.

Om de concurrentie te snel af te zijn is het slim om even achter de vacature aan te bellen voordat je je cv en sollicitatiebrief opstelt. Bedenk twee vragen die je zou kunnen stellen over de vacature. Probeer er met je vragen achter te komen welke eigenschappen van een orthopedagoog belangrijk zijn voor het bedrijf waar je wilt gaan werken. Met deze informatie weet je precies wat belangrijk is om in je orthopedagoog cv te benadrukken. Grote kans dat je dan bovenop de stapel terecht komt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.