Timmerman CV voorbeeld en uitleg

cv timmerman

Een timmerman is een echte vakman, echter een CV is niet iets waar je dagelijks mee bezig bent.

Op deze pagina vind je alle informatie die nodig is om een perfect CV te maken.

De inhoud bestaat uit meerdere gratis te downloaden PDF en Word voorbeelden. Daarnaast kun je met het stappenplan zelf een CV maken.

cv voorbeeld timmerman

CV voorbeelden voor een Timmerman in PDF

timmerman cv voorbeeld
cv timmerman

PDF CV AANPASSEN?

sjabloon
cv sjabloon timmerman
cv
template cv

Voorbeeld in Word

CV voorbeeld Timmerman Download

Zelf een geschikt CV maken voor jouw nieuwe baan als timmerman

Wanneer je zelf aan de slag wilt met het maken van je eigen CV als timmerman, dan is het slim om te beginnen met een goede structuur. Je ervoor kiezen om zelf een template te maken, of je gebruikt een van de sjablonen hierboven. Daarnaast kun je ook Google docs gebruiken voor het maken van je CV. Hieronder vindt je alles onderdelen die nodig zijn om een goed CV te kunnen maken, die toegespitst is op een timmerman.

Motivatie voor jouw nieuwe baan als timmerman

Een motivatie voor jouw sollicitatie, is een goede manier om te beginnen. Door kort te formuleren wat jou aanspreekt in deze baan laat je gelijk zien uit welk hout je bent gesneden. Zo kun je jezelf onderscheiden van de rest. Allereerst geef je aan hoeveel ervaring je hebt. Daarna vertel je in één zin waar je naar op zoek bent. Voorbeeld:

Ik ben een timmerman met ruim 12 jaar ervaring in houtbewerking en ben op zoek naar een passende baan bij een groot bouwbedrijf. Ik werk graag aan ingewikkelde projecten die nodig zijn om bijvoorbeeld een kantoorgebouw in te richten.

Professionele werkervaring

Bij werkervaring is het belangrijk dat je kort en bondig weer geeft, bij welke werkgever je gewerkt hebt. Maar ook wat je daar voor een ervaring opgedaan hebt.

Zo is het gebruik van vaktermen in je CV voor timmerman zeer aan te bevelen, zoals Vervolgens is het tijd om je werkervaring toe te lichten. Maak een lijst met vorige projecten en/of werkgevers.

Geef steeds aan welke vaardigheden je daar hebt ontwikkeld. Het liefst noem je vaardigheden die in deze nieuwe baan ook van pas zullen komen.

Om hier goed antwoord op te kunnen geven zul je je even goed moeten verdiepen in de vacaturetekst. Noem bijvoorbeeld een aantal projecten waar je het afgelopen jaar aan hebt gewerkt. Omschrijf het volgende:

  • De opdrachtgever
  • De opdracht
  • Met welke machines/materialen je hebt gewerkt
  • Omschrijf de rest van het team en de rolverdeling
  • Beschrijf het resultaat

Gebruik dit gedeelte als een soort visitekaartje. Laat zien wat je kunt. En je mag best een beetje overdrijven.

maart 2001 – december 2017
Heijmans N.V. – AMSTERDAM
Timmerman, afdeling reparaties
Als timmerman ben ik verantwoordelijk geweest voor de reparatie van kozijnen. De betimmering van kantoorpanden en het verlijmen van houten schragen.

Opleidingen, certificaten en diploma’s

Als timmerman of timmervrouw is een goede opleiding cruciaal, omdat er vaak naar gevraagd word. De opleiding tot timmerman duurt meestal 2 jaar en bereid je qua kennis voor op de praktijk.

Bij het benoemen van een dergelijke opleiding in je CV voor Timmerman is het verstandig, wanneer je aan het begin van je carrière staat dat je aangeeft wat je allemaal geleerd hebt.

maart 2015 – december 2017
Koning Willem 1 College – ‘S-HERTOGENBOSCH
Opleiding Timmerman (BOL)
Tijdens mijn opleiding tot timmerman heb ik geleerd, hoekprofielen aan te leggen, een andreaskruis te maken en nog vele andere zaken die zullen helpen om in de praktijk goed mee te kunnen.

Extra tip: gebruik de juiste woorden

Probeer om regelmatig woorden te gebruiken die je toekomstige werkgever aanspreken. Hiermee maak je je cv timmerman sterker en ben je je concurrentie een stapje voor. Dit kunnen de volgende woorden zijn: ‘plannen’, ‘aansturen’ en ‘ontwikkelen’.

Conclusie

Een CV kun je gemakkelijk zelf maken, echter moet je wel letten om een aantal zaken.

Dus, houd deze tips in je achterhoofd bij het maken van je cv timmerman. Dan lukt het je vast en zeker om snel een nieuwe baan te vinden!