Cv voorbeeld tegelzetter

tegelzetter

Je werkt graag met je handen en je houdt ervan mooie projecten op een goede manier af te ronden. Ja, het beroep van tegelzetter is echt wat voor jou. Je kunt er een speciale opleiding voor volgen aan het mbo, maar je kunt ook tegelzetter worden zónder diploma (met diploma heb je wel een streepje voor). Hoe dan ook, een baan als tegelzetter krijg je natuurlijk niet als je niet solliciteert. Ons cv voorbeeld tegelzetter helpt je op weg naar een (nieuwe) baan.

tegelzetter

Eén van de belangrijkste zaken om op orde te hebben voordat je solliciteert is je curriculum vitae, wat je misschien beter kent als je cv. Hoe zo’n cv eruit moet komen te zien zie je in ons cv voorbeeld tegelzetter. 

Wat zijn de taken van een tegelzetter in de praktijk? Op welke zaken zijn het belangrijkste om als eerste te benoemen en wat moet je precies in je cv zetten? In dit artikel lees je er alles over, ook geven we je nog wat handige trucs mee die je kunt gebruiken bij je sollicitatie. 

Zelf je cv maken?

Wat doet een tegelzetter precies?

Als tegelzetter zet je wand- en vloertegels. De manier waarop verschilt per opdracht. Je werkt met verschillende soorten materialen en technieken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je wandtegels moet zetten in een badkamer bij iemand die zijn huis verbouwd of vloertegels moet leggen in een nieuwbouwwoning. Maar het kan ook voorkomen dat je lastiger klussen tegenkomt zoals het betegelen van een trap, een gekke ronding of zelfs een zwembad. Niet iedereen kan tegels zetten, want het is werk voor een échte vakman. 

Zorg ervoor dat jouw kwaliteiten duidelijk naar voren komen op je cv. Ons cv voorbeeld tegelzetter laat je zien hoe je dat doet.

Welke kwaliteiten moet een tegelzetter hebben?

Als tegelzetter ben je niet alleen in de weer met tegels, maar ook met je klanten. Je moet met beide dus goed overweg kunnen. Op je opleiding heb je geleerd welke tegelzet technieken je wanneer moet toepassen, dat kun je dus al, maar er zijn nog andere kwaliteiten die je helpen om tevreden klanten te krijgen. 

Zo moet een goede tegelzetter:

  • zelfstandig zijn
  • geduld hebben
  • oplossingsgericht kunnen denken
  • motivatie hebben
  • een flexibele instelling hebben
  • goed kunnen communiceren

Jij wilt als tegelzetter natuurlijk altijd dat jouw klus een perfect eindresultaat heeft. Maar soms loop je tegen dingen aan waardoor het werk bemoeilijkt wordt. Denk bijvoorbeeld aan een lastige klant, tegels die verkeerd worden geleverd of een moeilijke hoek waar je even niet uitkomt. In zulke gevallen is het aan jou, als professioneel tegelzetter, om de situatie te beoordelen en zo goed mogelijk op te lossen. De bovenstaande competenties helpen je daarbij. Op het voorbeeld cv tegelzetter kun je zien hoe je deze competenties vermeldt op je cv.

Een cv opstellen als tegelzetter

De volgende standaard vragen moet jij jezelf stellen wanneer je een cv gaat opstellen.

  • Welke opleidingen heb je gevolgd?
  • Welke ervaring heb je als tegelzetter opgedaan?
  • Wat zijn je competenties?

Slim is het om een inleiding toe te voegen, op deze manier krijgt degene die jouw cv leest een goed beeld van jou. Bijvoorbeeld: ‘Ik werk erg secuur en vind het belangrijk om mijn werkplek netjes te houden‘, of: ‘Ik denk graag na over oplossingen, in plaats van problemen te zien.’

Het kan natuurlijk zo zijn dat je nog helemaal geen ervaring hebt als tegelzetter, omdat je net van school komt of een eerder een ander beroep had. Een competentie cv is dan een goede oplossing, het is een cv dat vooral jouw skills ofwel competenties uitlicht.

Zelf je cv maken?

Cv voorbeeld tegelzetter

Dit is het moment om ons cv voorbeeld tegelzetter te downloaden. Neem dit cv niet één op één over maar gebruikt het als inspiratie voor je eigen, persoonlijke versie en neem daarin de dingen mee die je net hebt gelezen. 

tegelzetter 9
tegelzetter 8
tegelzetter 7
tegelzetter 6
tegelzetter 5
tegelzetter 4

Zelf cv maken

tegelzetter 3
tegelzetter 2
tegelzetter
tegelzetter cv template
tegelzetter cv
tegelzetter cv voorbeeld

Zelf cv maken

tegelzetter voorbeeld
tegelzetter voorbeeld cv
tegelzetter template
tegelzetter cv voorbeeld 1

Een andere baan gevonden die ook binnen dezelfde markt valt? Bekijk dan onze andere voorbeelden ook eens.

Zelf je cv maken?

Sollicitatietips

Je cv is zo ongeveer het belangrijkste stukje papier bij een sollicitatie als tegelzetter. Met een goed cv maak je meteen een stevige eerste indruk. Het zou zonde zijn als een goed opgesteld cv omlaag gehaald wordt door zoiets stoms als een koffievlek, een vouw of spelfouten in je tekst. Let hier dus goed op. Om je cv netjes te houden kun je het, als je hem niet online verstuurt, het beste in een mapje bewaren. 

Wanneer je klaar bent met het opstellen van je tegelzetter cv lees alles dan nog een keer goed door om te kijken of je geen spelfouten hebt gemaakt. Vergeet ook niet je contactgegevens te vermelden. Het beste kun je zowel je telefoonnummer als je e-mailadres opgeven. Het is ook altijd een goed idee om, als je cv klaar is, deze ook nog even door iemand anders te laten doorlezen. Vier ogen zien immers meer dan twee. Ons cv voorbeeld tegelzetter kun je als leidraad gebruiken.

Tips voor de sollicitatiebrief

Meestal wordt er bij een sollicitatie naast je cv ook om een sollicitatiebrief in de vacature gevraagd. In deze brief kun je laten zien hoe enthousiast je bent over de baan en waarom jij de geschikte kandidaat bent om de vacature op te vullen. Lees voor je de brief schrijft de vacaturetekst nog even goed door. Wat zoeken ze precies? Let erop dat je sollicitatiebrief geen herhaling wordt van je cv, maar maak er een leuk verhaal van. 

Wil je de concurrentie een stapje voor blijven? Dan is het slim om te bellen met de contactpersoon die bij de vacature staat, voordat je een sollicitatiebrief schrijft. Diegene hoort dan een stem bij de naam en daardoor maak je net even wat meer indruk.

Je belt met enkele vragen over de vacature (niet teveel). Die vragen kun je van tevoren op papier zetten. Je kunt bijvoorbeeld vragen welke eigenschappen ze het belangrijkste vinden in hun nieuwe tegelzetter. Het antwoord daarop kun je weer handig verwerken in je tegelzetter cv en je sollicitatiebrief. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.